dimarts, 24 de maig del 2016

Agenda juny 2016


 
 ·        Dijous 2 de juny a les 19.00 h de la tarda a la biblioteca Joan Miró,  presentació del llibre De novata a jubilada”. La presentació serà a càrrec de Jaume Borràs Galceran llicenciat en geografia, historia i de Rosa Pamies Ollé autora del llibre i Llicenciada en Pedagogia i mestra de Primària jubilada.
·        Dijous 16 de juny a les 19.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Colors i contrasts al sud de l'Índia". A càrrec de la Sra. Joaquima Nolla Gasulla, professora de llengua i literatura i escriptora.
·        L’Índia, República parlamentària amb una alta proporció de terra cultivable, presenta, però un important problema de subministrament d’aigua que tendeix a ser més greu degut a la contaminació i el creixement demogràfic. I no obstant se’ns ven als nostres ulls amb un exotisme de colors, olors i diversitat que sembla desitjar esborrar els forts contrastos que s’hi poden trobar.
 
30-06-2016 Conferència.
 
·        Dijous 30 de juny a les 20.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol "Ascendència catalana de Leonardo da Vinci". A càrrec de la Sr. Joan Papell Tardiu, arxiver de l’arxiu Històric Comarcal de Valls.
·        L’historiador José Luis Espejo considera que Leonardo Da Vinci va visitar Barcelona entre 1481 i 1483, seria el període que anomena com els “anys perduts” del geni del Renaixement, un buit en la seva biografia. Una biografia a la qual hi afegiria l’ascendència catalana. 
 
01-07-2016 Conèixer l’Entorn. Sortida nocturna.
·        Divendres 1 de juliol sortida nocturna "Mirant les estrelles". A càrrec del professor Javier Castelo Torras de la (UAB-URV)  i membre de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell".
·        Trobada a les 21.00 h per sortir amb cotxes particulars des de les escoles cap a l’ermita Mare de Déu de la Roca, on soparem al restaurant a càrrec de cada persona o bé us podeu porta el sopar, en finalitzar observarem les estrelles, ajudats pel mapa del cel del mes de juliol, veurem algunes constel·lacions i parlarem dels mites que les envolta.
·        Què cal portar (no és obligatori): cadira de platja, prismàtics qui en tingui, alguna jaqueta (a la nit refresca), i llanterna  amb filtre vermell (per exemple: paper de cel·lofana)
 
02-07-2016 Conèixer l’entorn històric - artístic
·        Dissabte 02 de juliol sortida a conèixer l’entorn “Miravet” visitarem el castell on farem una visita guiada, en finalitzar anirem a veure una demostració de ceràmica
·        La trobada serà a les 9.00 h del matí davant la parada de bus (floristeria Montverd)
·        S'adreça, en general, a tota mena de públic interessat en el coneixement del seu entorn històric - artístic.
·        Els interessants us podeu apuntar els dimarts de 19.00 h a 20.00 h  al Centre d’Estudis Mont-rogencs o trucar al tel. 609 755 585 o 600 797 064
·        El preu és de 14 € per als socis, 16 € per als no socis i 12 € per a nens. El preu inclou el viatge, visita guiada.
 
 

dimarts, 3 de maig del 2016

Agenda maig 2016

 
12-05-2016 Conferència – Aules d’Extensió Universitària.
  • Dijous 12 de maig a les 19.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol “El Jaciment Castor. A càrrec de la Sr. Álvaro Arasa Tuliesa, doctor en Geologia i professor d'institut.
  • El projecte Castor és un dipòsit estratègic artificial de gas natural davant les costes del Montsià i el Baix Maestrat, entre Catalunya i el País Valencià, en la mar Mediterrània.
15-05-2016 Presentació de l’auca històrica de Mont-roig.
  •  Diumenge 15 de maig a les 13.30 h a la plaça mossèn Gaita Ivern,  presentació de “l’Auca històrica de Mont-roig del Camp”
  • Festa popular i plena de sorpreses amb tots els grups de cultura de la vila de Mont-roig i Miami Platja, i l’actuació del trobador vallenc Jordi Jubany, tot acompanyat amb la degustació d’un vermut.
  • L’acte el presidirà el  Il·lm. Sr. Fran Morancho lópez, alcalde de Mont-roig del Camp.
19-05-2016 Conferència
  • Dijous 19 de maig a les 19.00 h a la  Casa de Cultura Agustí Sardà, conferència amb el títol “En temps estraperlo. A càrrec de  Joaquim Benaiges Martí.
  • L'estraperlo fou un escàndol polític de la Segona República Espanyola, produït com a conseqüència de la introducció d'un joc de ruleta elèctrica de marca "Stra-Perlo", nom derivat de Strauss i Perlowitz, qui n'eren els promotors.
  • Durant la postguerra espanyola es va denominar també estraperlo el comerç il·legal (mercat negre).
26-05-2016 Presentació de llibre.
  • Dijous 26 de maig a les 19.00 h de la tarda a la biblioteca Joan Miró,  presentació del llibre:
Aprendizaje musical para niños
  •  La presentació serà a càrrec de Joan Maria Martí Mendoza musicòleg local.
  • Aquest és un llibre que complementa l'anterior del mateix autor Com potenciar la intel·ligència dels nens amb la música, que s'ha convertit en poc temps en un referent ineludible a l'hora de parlar d'aprenentatge musical. Aquest nou treball del musicòleg Joan Maria Martí mostra les característiques essencials dels principals mètodes d'ensenyament de la música mostrant els avantatges pedagògics de cada un d'ells.